When near becomes far old age in rabbinic literature - Balberg, Mirah 1978-; Ṿais, Ḥayim 1969- (Jerusalem Magnes Press, Hebrew University, 2021)
שערים -- עטיפה קדמית -- חצי שער -- שער -- זכויות יוצרים וקרדיטים -- תוכן העניינים -- הקדמה -- מבוא -- ספרות כמעבדה -- מיהו זקן? -- פרקי הספר -- פרק ראשון - כשני מעיינות: נזילות, מיניות והגוף המזדקן -- מזקנים לצעירים ובחזרה -- כמעיין המתגבר -- האב והבן ככפילים -- דוד מלך ישראל חי וקיים -- סיכום -- פרק שני - קעקע להן כתרנגולין: הורים מזדקנים וילדיהם -- גבולות והיעדר גבולות בכיבוד הורים -- סיפור ראשון: בן האלמנה -- סיפור שני: דמא בן נתינה -- סיפור שלישי: אבימי ור' אבהו -- סיפור רביעי: ר' טרפון ואמו -- סיפור חמישי: אב אסי ואמו -- סיכום -- פרק שלישי - איני זקן: זיקנה נעדרת ונוכחת בבית המדרש -- זקנים צעירים וצעירים זקנים בבית המדרש -- זיקנה מוקדמת ונעורים מושהים -- היכבד ושב בביתך - מתחים בין-דוריים בבית המדרש -- הצחוק האחרון -- סיכום -- פרק רביעי - גלו את עיניי: זיקנה ומבט -- הזקן המרקד -- ארי עלה מבבל -- סיכום -- פרק חמישי - בין השמשות: זהות ואלמוניות בגיל הזיקנה -- ר' שמעון בן יוחאי ושלושת הזקנים -- אחרי שבעים שנה -- סיכום -- סוף דבר - לקרוא באזורי הצל -- ביבליוגרפיה -- מפתח מקורות -- מפתח נושאים -- עטיפה אחורית.
Description based on publisher supplied metadata and other sources
Keywords: Electronic books